Interviul

In ultimii ani se folosesc in exclusivitate interviurile comportamentale. Aceasta inseamna ca se evalueaza un set de coportamente pe care le-ai manifestat in anumite situatii, proiecte, interactiuni profesionale in trecut si le poti repeta in noul rol. Va trebui sa le prezinti intervievatorilor fiecare dintre raspunsuri sub forma unei povesti de succes. Forma optima este situatie - context - decizie - solutie - finalizare cu succes. Cu timp de raspuns intre 1 si 2 minute.

In mod evident nu vei avea prea mult timp la dispozitie sa te gandesti, de aceea este foarte util sa iti pregatesti aceste raspunsuri dinainte. Mai mult, e bine sa fii deplin constient de ceea ce spui astfel incat in cadrul lor sa nu existe aspecte pe care evaluatorii sa le speculeze in defavoarea ta.

Optim este ca aceste povesti de succes sa ti le pregatesti urmarind responsabilitatile din cadrul Job Description-ului rolului pentru care aplici si setul de skilluri de care are nevoie organizatia. Este o poveste de marketing pe care o aduci in fata evaluatorilor si daca crezi ca varianta ta poate fi optimizata, iti propunem o intalnire.

Te vom pregati pentru a raspunde eficient si aplicat la intrebarile evaluatorilor punctand situatiile de succes din trecutul tau si evidentiind comportamentele necesare rolului pe care candidezi.

Cateva tips & tricks: aceste comportamente pot fi testate de catre organizatie si on-line inainte de interviu. Cum le poti intelege mai bine? Viziteaza site-ul, citeste misiunea si valorile companiei, urmareste video-marturiile angajatilor daca acestea exista, cauta si pe Youtube si Google despre organizatie, pot fi proiecte mai vechi pe care le-au scos de pe site dar inca sunt prezente in on-line. Fa-ti temele cu seriozitate, intelege-le cultura si pe ce pun accent la angajati si colaboratori. Nu in ultimul rand, pentru "protectia ta", ca sa nu fi tu cel prins in povestea lor de succes pe care o marketeaza, cauta pe net ce spun fostii angajati, analizeaza cat de demult au fost ei angajati in compania respectiva si ce spun angajatii actuali.

Un alt trick pentru a intelege mai bine atributiile: cauta pe Linkedin (doar ai profil, nu?) alti angajati care au avut rolul pe care candidezi tu acum si vezi ce au scris la responsabilitati si la reusite profesionale in acel rol. S-ar putea ca o astfel de imagine sa fie foarte utila in cadrul interviului atunci cand veti discuta situatia curenta a organizatiei si situatia urmarita prin intermediul rolului tau viitor. Urmareste mai ales daca au recomandari de la alti colegi pentru acele responsabilitati si mai ales cat timp au indeplinit acele responsabilitati.

Si aceasta este o imagine despre cariera viitoare pe care o poti avea din acel rol in cadrul organizatiei.


Pentru si mai multe tips & tricks hai sa ne cunoastem.